Doi tineri, căutați de scafandri, după ce au intrat în apa mării și nu au mai ieșit. Au ignorat avertismentele salvamarilor


Turiștii continuă să ignore avertismentele salvamarilor de a nu intra în apele învolburate ale mării atunci când sunt ridicate steagurile roșii pe plajă, semn că este periculos să te aventurezi printre valuri în momentele acelea. 

Astăzi, joi, 1 septembrie, salvamarii continuă misiunile de căutare pe litoralul românesc, după ce un  tânăr de 25 de ani a dispărut aseară în mare, în Eforie Nord. În paralel, salvatorii încearcă să găsească și un student din Vaslui, dispărut la Costinești, înurmă cu aproape o lună. 

Patru echipe de scafandrii caută trupurile celor pierduți în apele mării 

Cele două persoane care au dispărut în apele mării nu au fost găsite până în acest moment, motiv pentru care căutările continuă. La Eforie Nord sunt 11 scafandri care îl caută pe bărbatul de 25 de ani, care a dispărut seara trecută. În sprijinul lor a fost chemat şi elicopterul SMURD pentru a survola zona.

La Costinești, alți cinci scafandri îl caută pe tânărul dispărut în apele mării încă de pe data de 9 august. În aceeași zi, un apel la 112 anunța că în apele mării au dispărut două persoane, iar după două zile de căutări, una dintre ele a fost găsit decedată. 

Misiunea este acum foarte dificilă din cauza vântului puternic şi a valurilor mari. La Costineşti, scafandrii au decis să extindă zona de căutări chiar la 200-300 de metri în larg. De la începutul anului şi până acum, au fost 70 de misiuni de căutare-salvare, dar, din păcate, 28 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit Observator. 


Comentarii Facebook