Doi români neîncrezători s-au dus până la Kiev să vadă dacă chiar e război. Au dormit în maşină, nemâncaţi


Doi moldoveni de lângă Suceava au mers 617 Km pentru a vedea dacă în Ucraina este război, pentru că nu  credeau.

Cristi administrează o cafenea în satul Iaslovăţ, lângă Suceava. El a fost două săptămâni voluntar în Vama Siret și a fost mai suspicios. El a apelat la prietenul lui frizer, Samuel, și au plecat 4 zile pe front.

Cei doi moldoveni nu au crezut că războiul din Ucraina e real

Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri”, a spus Cristian Lipa. 

Drumul până la Kiev a durat 8 ore. Pentru că e stare de asediu, cei doi moldoveni nu au găsit locuri de cazare și au dormit în maşină, nemâncaţi. 

”Undeva pe la ora 10 s-a dat o rachetă undeva, s-a auzit o bubuitură foarte mare, au început sirenele să sune şi o mai sunat toată noaptea am auzit sirenele”, a mai spus Cristi.

În Kiev au auzit bombe și împușcături. Trăiesc frontul la modul live

În Kiev au auzit bombe și împușcături. ”O început să se audă bombe, împuşcături, am dat cu maşina cu spatele între nişte copaci, într-o pădurice, am stat acolo ascunşi. Se bombardează! Uite sat fărâmat aici-şa. Un sat întreg e fărâmat aici. Uite aici maşini fărâmate, maşini fărâmate de bombe, o biserică fărâmată. 

Era totul distrus, în plus de asta când ne-a oprit soldatul la un checkpoint şi i-am dat paşapoartele o început să se bombardezele chiar lângă noi. Soldatul după ce a ajuns în şanţ ne-a făcut şi nouă semn, am fugit şi noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo”, a mai spus Cristi.

Cei doi sunt și acum în Ucraina. Au rămas fără mâncare

Cei doi sunt și acum în Ucraina, la 140 de km de Kiev, anunță Observator. Nu mai aveau ce mânca.

--------------

UPDATE

Cei doi au revenit acasă și au fost primiți ca doi eroi, în satul natal.

Românii care s-au dus în Ucraina să vadă dacă chiar e război s-au întors și au povestit ce au văzut

Comentarii Facebook