Doi activiști de mediu au sunat la 112 pentru a chema poliţia, la Poliţie. Lemnele tăiate ilegal erau descărcate în curtea sediului poliţiştilor


O altă zi în Suceava! Un camion care transporta ilegal lemne a fost filmat de către doi activişti de mediu în timp ce era descărcat chiar în curtea sediului Poliţiei din comuna Arbore, judeţul Suceava. În sediu nu se afla nimeni, aşa că cei doi au sunat la 112 pentru a chema Poliţia, la Poliţie.

Miercuri, doi activişti de mediu au depistat un camion care transporta lemne fără aviz, şi l-au urmărit până la destinaţie. Au transmis întreaga operaţiune în direct pe Facebook.

Am văzut acest camion pe drumul public. L-am verificat în aplicaţia „Inspectorul Pădurii“ şi am văzut că figurează fără aviz. Atunci am pornit în urmărirea lui să vedem unde duce lemnul.”, explică Daniel Bodnar, activist de mediu. 

Lemnul a ajuns tocmai în ograda Poliţiei. La etajul clădirii locuieşte şeful de post, care nu a vrut să comenteze situaţia.

În urma sesizărilor, au fost demarate controale interne pentru a se afla cine se face vinovat de transportul ilegal de lemne. În cursul zilei de ieri, cei șase metri cubi de lemn de fag au fost confiscaţi. Şeful de post este acum cercetat disciplinar, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, notează Observator. 

Comentarii Facebook