Miercuri 24 Aprilie

Diana Șoșoacă, amendată cu o sumă imensă pentru nepurtarea măștii la protestele anti-mască de sâmbătă


Senatoarea Diana Șoșoacă (ex-AUR) a primit trei amenzi, în valoare de 4.500 de lei, pentru refuzul de a purta mască la mitingurile de sâmbătă seară, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. Șoșoacă a primit trei sancțiuni similare în fiecare din cele trei locuri în care au avut loc mitingurile anti-mască: în Piața Victoriei, Piața Leu și Parcul Izvor.

Alte 30 de amenzi au fost date în urma protestului anti-mască, au declarat surse oficiale.

Jandarmeria București a anunțat sâmbătă seară că a aplicat amenzi în valoare de 29.950 de lei pentru 30 de participanți la manifestațiile împotriva restricțiilor care au avut loc în Capitală, precizând că se fac în continuare verificări pentru identificarea celorlalte persoane care au încălcat normele în vigoare.

În București au avut loc sâmbătă două proteste, unul în Piața Victoriei, celălalt în Piața Universității, la care au participat sute de manifestanți. Cele două grupuri s-au unit ulterior în Parcul Izvor, de unde au pleca spre Palatul Cotroceni.

Protestatarii nu au purtat mască și nu au respectat distanțarea fizică.

Protestul împotriva restricțiilor, organizat sâmbătă în București, a reunit personaje care mai de care mai pitorești. De la senatoarea Diana Șoșoacă, cea care și-a făcut un renume din refuzul purtării măștii, la omul de televiziune Luis Lazarus, un pasionat al teoriilor conspirațiilor, și până la oameni care au ieșit în stradă pentru a cere stoparea vaccinării obligatorii (deși aceasta nu există), personaje care vor să înceapă revoluții, asemenea lui Joker, și nelipsiții ”daci liberi”.


Comentarii Facebook