Declarația pentru a ieși din casă va fi inutilă! Ne vor urmări prin telefonul mobil


Operatorii de telefonie mobilă vor permite statului să urmărească live deplasările oamenilor, cu ajutorul telefonului mobil, conform Mediafax. Deja marii operatori de telefonie mobilă și-au dat acordul.

Oamenii au încălcat frecvent restricțiile de deplasare, astfel că reprezentanții Comisiei Europene vor folosi date anonime pentru a proteja confidenţialitatea datelor cu privire la localizarea telefonului mobil.

Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor (AEDP) a declarat că proiectul nu încalcă regulile de confidenţialitate atâta timp cât există garanţii. ”Comisia ar trebui să definească în mod clar setul de date pe care doreşte să îl obţină şi să asigure transparenţa faţă de public, pentru a evita eventualele neînţelegeri”.

Acum sunt țări precum Singapore, Taiwan şi Israel care utilizează deja diferite metode, cum ar fi aplicaţiile de smartphone-uri de urmărire a contactelor, o ”brățară electronică” bazată pe telefoane mobile, urmărirea telefonului pe satelit şi brățările de urmărire a locaţiei pentru a combate răspândirea virusului.

Ungaria va impune restricţii de deplasare a cetăţenilor în afara locuinţelor lor în perioada 28 martie – 11 aprilie, pentru a se limita răspândirea coronavirusului, anunță Agerpres. 

Foto: Cum funcționează sistemul în Hong Kong

Comentarii Facebook