De ce nu au sărit salvamarii după înotătoarea care a leșinat în bazin, în timpul Campionatelor Mondiale de la Budapesta


Momente de panică au fost la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după ce înotătoarea americană Anita Alvarez a leșinat în bazin, exact în momentul în care concura în finala probei la feminin. Antrenoarea sportivei a dezvăluit că aceasta nu a respirat timp de două minute după ce şi-a pierdut cunoştinţa la finalul programului din cadrul Campionatului Internațional de Natație, dar salvamarii nu au sărit după Anita. 

Andrea Fuentes, de patru ori campioană olimpică la natație, a sărit îmbrăcată în bazin și a reușit să o salveze pe tânăra înotătoare. Antrenoarea, ajutată de o altă persoană, a reușit să o transporte pe sportivă până la marginea bazinului, unde a primit îngrijiri medicale. 

A fost o mare sperietură. A trebuit să sar pentru că salvamarii nu făceau asta. M-am speriat pentru că am văzut că nu respiră, dar acum se descurcă foarte bine. Anita se descurcă mult mai bine”, a spus Fuentes.

De ce nu au sărit salvamarii după Anita Alvarez

În conformitate cu regulile, membrii juriului delegat de FINA pot sări în bazin pentru a semnala că un program din competiție poate fi întrerupt din cauza unui eventual incident”, a spus Merkely. „Nu s-a primit un astfel de semnal de la juriu în timpul finalei de miercuri și chiar dacă un antrenor le atrage atenția, nu au voie să intervină. După ce antrenorul a sărit în piscină pe propriul risc, salvamarii, înțelegând gravitatea situației, au decis să intervină imediat. Concurenta americană a ieșit din bazin cu ajutorul lor”.

Nu este prima dată când Alvarez își pierde cunoștința în bazin. Anul trecut, tânăra de 25 de ani a leșinat în timpul unui eveniment de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ​​unde a fost salvată tot de antrenoarea Fuentes. 

Citeșe și: VIDEO - Momente de panică în timpul Campionatelor Mondiale de la Budapesta: Înotătoarea americană Anita Alvarez a leșinat în bazin

Comentarii Facebook