Descoperire surprinzătoare pe Marte. Imaginile surprinse de roverul Perseverance au ridicat semne de întrebare


Roverul Perseverance de la NASA a făcut o descoperire neașteptată ăn timp ce căuta semne de viață pe suprafața prăfuită și stâncoasă a craterului Jezero de pe Marte.

Echipa care se ocupă de rover a anunțat pe Twitter că a observat gunoaie provenite de la oameni pe suprafața planetei roșii, potrivit Business Insider. Mai exact, aceștia au văzut o pătură termică folosită pentru a proteja roverul de temperaturile extreme pe care le-a experimentat în timpul aterizării.

„A fost o surpriză să găsim asta aici”

A fost o surpriză să găsim asta aici”, având în vedere că robotul a coborât la aproximativ doi kilometri distanță, a scris echipa. „Această bucată a aterizat aici după sau a fost adusă de vânt?

Acesta nu este singurul gunoi lăsat de oameni în urma lor pe planeta roșie

Acesta nu este singurul gunoi descoperit pe Marte. În aprilie, elicopterul Ingenuity a surprins o imagine a gunoaielor spațiale create de om: echipamentul care a ajutat la aterizarea elicopterului, dar și a roverului Perseverance. 

Perseverance a avut cea mai bine documentată aterizare pe Marte din istorie, cu camere care au surprins tot, de la umflarea parașutei până la aterizare”, a spus Ian Clark, un fost inginer de sisteme Perseverance, care conduce acum operațiunea de transportare a mostrelor de pe Marte pe P ământ la JPL (Laboratorul de Propulsie cu Reacție al NASA).

nasa 1.jpg

Aceste imagini fie dovedesc încă o dată că sistemele noastre au funcționat așa cum credem noi că au funcționat, fie oferă noi informații de inginerie pe care le putem folosi. Și chiar dacă nu, imaginile sunt fenomenale”, a adăugat Clark.

Care este misiunea roverului Perseverance craterul Jezero de pe Marte

Misiunea principală a roverului Perseverance este să vâneze semne de viață antică pe craterul Jezero, o veche deltă fluvială. Gunoaiele din spațiu reprezintă o îngrijorare tot mai mare pentru agențiile spațiale.

Fragmentele din misiuni lăsate în urmă în spațiu, cum ar fi cizme, lopeți și vehicule întregi pe care misiunile Apollo le-au lăsat pe Lună - pot contamina corpuri planetare, altfel imaculate.


Comentarii Facebook