Daea vrea magazine de stat pentru alimente, care să concureze supermarketurile


Ministrul Agriculturii acuză supermarketurile că falsifică prețurile și dorește să reînființeze Alimentara și Aprozarul, magazinele comuniste de stat.

Ministrul Agriculturii a înființat în ianuarie Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea prin care Guvernul va investi o sută de milioane de euro pentru a crea o reţea naţională de magazine unde prețurile pot fi controlate.

Ministrul Agriculturii a spus că fermierii vor fi ajutați de stat să își comercializeze produsele, potrivit adevărul.ro.

O idee similară a apărut în Turcia. Cu două luni înainte de alegerile locale, președintele Recep Erogan, care deține puterea absolută, a pornit un război cu angrosiştii și refuză să accepte că preţurile au crescut din cauza recoltelor proaste.

Dacă-şi închipuie unii că sunt mai puternici decât statul, ar trebui să ştie că-i vom aranja pe cei care terorizează pieţele, aşa cum am rezolvat şi cu teroriştii din peşterile munţilor”, a declarat președintele Recep Tayyip Erdogan.

În Turcia au fost înființate piețe de stat, unde se vând produse mai ieftine. Pe principiul să ajungă la toată lumea, din aceste pieţe deschise la ordinul Guvernului în toate oraşele, nu poţi cumpăra, de exemplu, mai mult de trei kilograme de cartofi o dată. Deşi sunt mulţumiţi de soluţia găsită de Guvern, oamenii nu-şi fac iluzii. Știu că reducerile nu vor dura mult.

Comentarii Facebook