Cum va fi vremea de Crăciun. Veștile nu sunt cele mai bune


Meteorologul Elena Mateescu a explicat cum va fi vremea de Crăciun.

După două-trei zile cu ger, vreme chiar geroasă noaptea şi dimineaţa, în ajunul Crăciunului şi chiar în ziua de Crăciun şi după, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit.

Dacă mâine dimineaţă vom conta pe temperaturi minime între -14 până la -4 grade Celsius, posibil în Capitală, chiar spre -8 grade Celsius, următoarele dimineţi, joi şi vineri, valorile vor fi mai coborâte.

Vremea de Crăciun: Joi dimineața vor fi -17 grade în Transilvania

Contăm joi dimineaţă până la valori, în estul Transilvaniei, de -17, -18 grade Celsius, în Capitală, sub -10 grade Celsius, după care, începând de joi, vineri şi chiar ziua Crăciunului, sâmbătă, să vorbim de temperaturi în creştere, vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius, în special în partea de vest, sud-vest a ţării, inclusiv în Capitală, 11-12 grade Celsius.

Vremea de Crăciun: De Crăciun va ninge numai la munte

Va ninge în continuare în zona montană înaltă. Vorbim şi de intensificări ale vântului, cu reprize la rafală de 70, posibil peste 80 km/h viscolind ninsoarea. Nu în ultimul rând vorbim și de posibilitatea ca în zonele mai joase de relief, mai ales la altitudini sub 1.500 de metri, precipitații să fie predominant sub formă de ploaie și lapoviță, care să favorizeze formarea poleiului”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la antena3.ro.

Comentarii Facebook