Cum sunt distruse tancurile rusești cu dronele lui Elon Musk: ”Lovim noaptea, când rușii dorm” - VIDEO


Aerorozvidka, unitatea specializată de recunoaștere aeriană din cadrul armatei ucrainene, operează cu drone și a distrus zeci de echipamente militare rusești, inclusiv tancuri, camioane de comandă și alte vehicule, în raidurile pe timp de noapte.

Rușii nu înaintează pe timp de noapte și tancurile sunt ascunse rintre casele din sate, unde artileria convențională nu le poate lovi, a declarat Yaroslav Honchar, comandantul unității cu sediul la Kiev. „Lovim noaptea, când rușii dorm”, a spus Yaroslav Honchar pentru The Times.

Aerorozvidka derulează 300 de misiuni pe zi, potrivit The Times, și folosește din plin sistemul de sateliți Starlink al lui Elon Musk, oferit gratuit de miliardarul american.

Unitatea folosește diverse drone, de la cele ieftine din comerț până la octocoptere grele, dar toate au fost modificate pentru a arunca grenade antitanc. Ghidarea se face cu ajutorul camerelor termice, potrivit The Times.

Aerorozvidka vânează țintele rusești cu ajutorul unui sistem avansat de informații susținut de NATO, Delta.

Unitatea de drone Aerorozvidka a fost fondată în 2014 de un grup de apărători civili ucraineni, iar din 2015 face parte din Forțele Armate ale Ucrainei în 2015. 

Comentarii Facebook