Luni 28 Noiembrie

Cum a uitat Țiriac două Ferrari- uri de lux într-un garaj, timp de 10 ani


Ion Țiriac a povestit cum a uitat că a cumpărat două Ferrari, pe care le-a uitat într-un garaj din Germania. 

Eram la Monte Carlo, la Formula 1, unde discutam cu Stefano Casiraghi, soțul lui Caroline de Monaco. Ferrari ieșise cu faimosul model F40. Cumpărasem un exemplar, iar el îmi spune că și l-a vândut pe al lui cu 1,2 milioane de dolari. Eu i-am zis că nu-l dau pe-al meu, ba chiar îmi mai iau unul, ceea ce am și făcut după vreo două luni.

Și pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen. După vreo zece ani, mă sună ăia: „Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari?”. Uitasem de ele! Eu am avut treabă toată viața mea, domnule, înțelegeți? De dimineața până seara ca jucător, mai rău ca antrenor și mai rău ca manager.

Vă dați seama că după 10 ani de zile, ținând o mașină într-un garaj, automat trebuie să îi dai motorul jos, să începi să îl refaci, și le-am vândut într-o clipită cam cu jumătate din banii pe care îi dădusem pe ele", a declarat Ion Țiriac, potrivit impact.ro.

Miliardarul plătește lunar numai pentru carburantul avioanelor pe care le deține 100.000 de euro.

Țiriac deține trei avioane și un elicopter, a căror valoare totală este estimată la 120 de milioane de euro. 

Miliardarul se laudă cu cel mai performant avion existent în România, un Bombardier G5000, pe care l-a achiziționat cu suma de 30.000.000. Aeronava are o autonomie de zbor de aproape 11.000 de kilometri și atinge 900 de km/h.

Comentarii Facebook