Crucișătorul ”Moskva” s-ar fi scufundat în Marea Neagră. Ipoteza care dă fiori inclusiv României


Nava vedetă a marinei ruse, crucișătorul ”Moskva”, s-a scufundat în Marea Neagră. Unele suspiciuni indică faptul că avea la bord şi două focoase nucleare.

Nava s-a scufundat în apropierea portului Sevastapol, când se pregătea să tragă la mal. Rachetele ucrainene au avariat serios nava, care a mai putut naviga, dar s-a scufundat ca urmare a avariilor suferite. 

Acum, a apărut o nouă suspiciune care dă fiori. ”Nava ar fi putut fi echipată cu două focoase nucleare”, a declarat Mykhailo Samus, directorul unui think-tank din Lvov, potrivit DailyMail. Andriy Klymenko, editor la publicaţia Black Sea News, crede că Turcia, România, Georgia şi Bulgaria ar trebui să insiste pentru trimiterea unor echipe care să cerceteze epava navei. ”Unde sunt aceste focoase nucleare? Unde erau ele când a avut loc explozia?”, sunt întrebările la care Klymenko şi-ar dori un răspuns rapid.

Ilya Ponomarev, un fost politician rus plecat în exil, a spus că numai 58 dintre cei 510 membri ai echipajului ”Moskva” au fost identificaţi. Rușii au spus că toți membrii echipajului au fost salvați, dar acum apar informații că 452 de oameni sunt daţi dispăruţi.

Lucrurile sunt greu de confirmat pentru că rușii practică dezinformarea la scară largă. 

Foto: The Times

Comentarii Facebook