Copii, violați și bătuți, forțați să cerșească. Polițiștii i-au prins pe membrii rețelei care se ocupau de terorizarea minorilor


Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au făcut cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov pentru a-i găsi pe membrii unei grupări care obliga copii să cerşească în trafic. Dosarul vizează şi acuzaţii de viol.

Potrivit Poliției Române, începând cu anul 2021, în Bucureşti a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat până în luna mai a acestui an și care a traficat minori pe care i-a obligat să cerșească.

Copiii erau forțați să vândă flori timp de 12 ore pe zi

În perioada ianuarie - mai 2022, profitând de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau copiii, acuzații i-au transportat zilnic cu autoturismele pe care le deţineau din comuna Jilava, judeţul Ilfov, în diferite zone din Bucureşti. Acolo, copiii erau forțați să stea 10-12 ore pe zi, indiferent de condiţiile meteorologice, să vândă flori şoferilor staţionaţi la semafoare sau să le curețe parbrizul.

De asemenea, copiii au fost obligaţi să apeleze la mila şoferilor aflaţi în trafic, cărora le cereau bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoţioneze şi păpuşi care imitau nou-născuți.

Minorii au fost forțați să practice cerşetoria prin ameninţări şi agresiuni fizice, fiind supravegheaţi îndeaproape de membrii grupării. În această modalitate, membrii grupării au obţinut în mod constant diverse sume de bani.

Minorii erau obligați să întrețină relații sexuale pentru a asigura un venit în plus membrilor grupului 

Totodată, spun procurorii, o parte dintre copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, au fost obligaţi să întreţină acte sexuale în perioada decembrie 2021 - mai 2022, membrii grupului obţinând în acest mod diferite sume de bani.

În urma percheziţiilor domiciliare a fost descoperită şi ridicată în vederea indisponibilizării suma de aproximativ 63.000 de lei. La sediul DIICOT au fost aduse la audieri 10 persoane, notează digi24Comentarii Facebook