Comisia Europeană propune sancţionarea liderului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, la al şaselea pachet de sancţiuni impus Rusiei


Comisia Europeană propune sancționarea liderului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, în cadrul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni pe care le-a impus Rusiei ca răspuns la războiul din Ucraina, potrivit unui document consultatnt miercuri de AFP. 

 Noua listă, care va trebui să fie aprobată de statele membre, include 58 de persoane, printre care mulţi militari ruşi, dar şi soţia, fiica şi fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. De asemenea, directorul autorităţii de reglementare a telecomunicaţiilor Roskomnadzorei, Andrei Lipov, este şi el vizat.

Sancţiunile interzic intrarea pe teritoriul Uniunii Europene şi presupun îngheţarea activelor persoanelor vizate. Peste o mie de oameni se află în prezent pe lista neagră a Europei.

Patriarhul Kirill, „un vechi aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a devenit unul dintre principalii susţinători ai agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei”, subliniază documentul.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, sub a cărei jurisdicție se află aproximativ 150 de milioane de credincioși în lume, în principal în Rusia, și-a înmulțit predicile în care susține ofensiva declanșată de Rusia în Ucraina. 

Pe 27 februarie, Patriarhul Kirill a vorbit despre o luptă a „forțelor răuluicare se opununității” istorice dintre Rusia și Ucraina, notează news.ro


Comentarii Facebook