Clienții unei bănci au primit în conturi bani cu nemiluita. În total vorbim despre 155 de milioane de euro


Zeci de mii de britanici s-au trezit în dimineața de Crăciun cu mulți bani în conturi trimiși de banca Santander.

S-au virat din greșeală 130 de milioane de lire sterline (aproximativ 155 de milioane de euro) în 75.000 de conturi, pe data de 25 decembrie.

Angajații de la Santander se grăbesc acum să recupereze banii, însă munca lor devine dificilă, deoarece o mare parte din sumă a fost depusă în conturi deschise la băncile rivale, potrivit BBC, citat de Digi 24.

Ne pare rău, dar din cauza unei probleme tehnice, unele plăți de la clienții noștri corporativi au fost duplicate în mod incorect în conturile destinatarilor”, a transmis banca într-un comunicat.

Vom coopera cu mai multe bănci din Marea Britanie pentru a recupera tranzacțiile duplicate în zilele următoare”, se mai spune în comunicat.

Practic unii angajați au fost plătiți de două ori din contul angajatorului, dar al doilea virament a fost finanțată de Santander.

Un manager care se ocupă de plata salariilor a declarat pentru BBC că gafa i-a stricat sărbătorile. ”Mi-a distrus perioada de vacanță pentru că am crezut că am plătit sute de mii de lire din greșeală – am crezut că am făcut ceva greșit. Am crezut că a fost vina mea și o să am probleme la serviciu”.

Firmele trebuie acum să le explice angajaților că a fost o eroare și trebuie să dea banii înapoi.


Comentarii Facebook