Miercuri 24 Aprilie

Cine este al treilea român care a murit infectat cu coronavirus. Cum s-au bâlbâit medicii și ce afecțiuni mai avea pacientul


O a treia persoană a murit duminică în urma infecției cu coronavirus. Este un om de afaceri, patron al unui complex comercial şi al echipei de volei feminin, dar şi fost viceprimar al oraşului Piatra-Neamţ, anunță Mediafax.

Vasile Ouatu, 70 de ani, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. A fost internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, confirmat pozitiv pe 19 martie şi în data de 20 martie 2020 transferat la Iaşi.

Acesta s-a dus marți la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ iar de acolo a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

După investigaţiile de la Bisericani, a fost transportat înapoi la Spitalul Judeţean unde a refuzat internarea şi alte investigaţii.

În cursul zilei de miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, a deschis un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

Cauza penală a avut ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ referitor la faptul că, în data 17.03.2020, în jurul orelor 21:00, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, transportat cu un echipaj de ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, Secţia de Boli Infecţioase, a refuzat prelevarea probelor biologice pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus 2019-nCov”, au spus reprezentanţii Parchetului într-un comunicat de presă

Medicii de la UPU i-au făcut evaluarea și au spus că nu se încadrează drept caz suspect, iar bărbatul a refuzat internarea, fiind plasat în izolare la domiciliu, pentru orice siguranță.

Miercuri, bărbatul s-a prezentat, din nou, la spital pentru a fi testat iar joi, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Pacientul avea afecţiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).

Ancheta epidemiologică nu a stabilit că ar fi călătorit undeva sau ar fi fost contact cu o persoană infectată.

Comentarii Facebook