Cel mai ”călit” lunetist britanic e în Ucraina și spune că armata rusă nu va câștiga niciodată: Soldații ucraineni luptă ca „talibanii pe steroizi”


Shane Matthews, un lunetist britanic pensionat, fost caporal în Batalionul 2 al Regimentului Regal, s-a alăturat luptătorilor din Ucraina.

Acesta a spus că forțele armate de elită ale președintelui Volodimir Zelenski luptă ca „talibanii pe steroizi”, scrie Daily Mirror.

El recunoaște că Rusia are o superioritate militară, dar Kiev -ul nu va cădea în mâinile invadatorilor. ”Artileria ucraineană a demolat forțele rusești, în timp ce eu predam un curs de prim ajutor. Rușii nu au poziții defensive, în Irpin, astfel încât ucrainenii reușesc să-i nimicească, ceea ce este o veste bună.

Tacticile de gherilă ale ucrainenilor sunt greu de combătut pentru ruși, ei seamănă cu niște talibani pe steroizi”, a spus acesta.

În ultimele zile, lunetistul cu experiență a învățat forțele de apărare ucrainene cum să trateze victimele pe câmpul de luptă. Majoritatea forțelor care se îndreaptă spre linia frontului ”sunt civili” care ”nu au ținut niciodată o pușcă până acum”, a adăugat fostul caporal.

Cu toate acestea, Matthews a insistat că spiritul de luptă al ucrainenilor este incredibil și că i-au zdrobit pe ruși în Irpin.

0_PAY-SN_UKRAINE_MARKSMAN_10.jpg

Artileria ucraineană a fost absolut lovită de ruși în timp ce eu predam o lecție de medicină”, a spus el. „Se pare că rușii nu au poziții defensive în Irpin, așa că băieții ucraineni îi bat măr, ceea ce este o veste bună”.

Tactica de gherilă folosită de ucraineni este imposibil de contracarat. Sunt ca talibanii pe steroizi”, a mai spus el, fără a preciza dacă se va angaja personal în luptă.

Aproximativ 20.000 de voluntari din întreaga lume s-au înscris deja pentru a lupta, iar aproximativ 16.000 sunt deja pe teren în Ucraina, inclusiv un mic contingent de britanici.

Mulți dintre ei spun că familiile lor ”sunt îngrijorate”, dar susțin decizia lor.

Comentarii Facebook