Ce spune Orban despre posibilitatea unui nou lockdown, după ce numărul cazurilor de COVID a ajuns la aproape 5.000


Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Guvernul nu ia în calcul un nou lockdown. Prim-ministrul a spus că au fost aplicate deja mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Miercuri s-a înregistrat un nou record de cazuri de COVID-19, fiind confirmate pozitiv aproiape 5.000 de persoane în ultimele 24 de ore.

"Am prevăzut un set de măsuri. Ele sunt incluse în legislaţie şi în HG privind prelungirea stării de alertă. Măsurile vizează obiectivul nostru de a reduce interacţiunile şi riscul de răspândire a virusului.

Opinia şi evaluările pe care le avem arată că ritmul de creştere a persoanelor infectate se va reduce. Analizăm datele la săptămână.

Trebuie respectate deciziile pe care le-am luat. Este necesar să fie respectată măsura obligativităţii purtării măştii în spaţiile deschise. Învăţământul a trecut online. Se reduce interacţiunea dintre elevi, dar şi interacţiunea dintre părinţi. Am convingerea că aceste măsuri vor genera efecte şi vom opri răspândirea virusului", a declarat Ludovic Orban, conform realitatea.net

Referitor la organizarea parlamentarelor la acest număr de cazuri, prim-ministrul consideră că alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului.

Din punctul nostru de vedere, alegerile nu prezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului.

Am prevăzut modalităţi pentru desfăşurare campaniei şi organizare zilei votului. Atâta timp cât candidaţii respectă aceste măsuri, riscul răspândirii nu creşte odată cu alegerile", a mai spus Ludovic Orban, la Piteşti.

Comentarii Facebook