Ce spune Orban despre noile măsuri, de la 1 august: Restaurantele rămân închise


Premierul Ludovic Orban a declarat că, pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus, în momentul de față sunt în discuție noile măsuri ce ar putea fi luate de la 1 august ca urmare a creșterii cazurilor de infecție cu coronavirus în România

Acesta a precizat că în prezent se analizează dacă aceste măsuri vor fi luate la nivelul întregii țări sau doar local, în zonele aglomerate. Totodată, premierul a anunțat că reastaurantele rămân în continuare închise, iar sălile de jocuri și tereasele vor fi închise după ora 23:00.

"Eram pe punctul de a aproba deschiderea restaurantelor în spațiile închise. A crescut evident numărul de infectări și asemenea măsură n-am mai putut s-o luăm. Restaurantele în spațiile închise sunt considerate printre activitățile cu cel mai mare risc epidemiologic. Despre asta este vorba! Eu înțeleg că mulți suferă de pe urma faptului că încă sunt închise, dar deocamdată nu este posibil”, a declarat premierul, conform realitatea.net. 

Întrebat dacă se închid terasele sau sălile de jocuri de noroc, premierul a afirmat că, momentna, „nu se închide nimic".

"După ora 23:00, anumite activități unde, de regulă, există riscul transmiterii virusului, vor fi închise”, a explicat Orban, precizând că această măsură este, în prezent, analizată, respectiv dacă va fi aplicată la nivelul întregii țări sau "dacă o aplicăm la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândie mai larg”. 

Șeful Executivului a arătat însă că fiecare măsură luată de Guvern are la bază o evaluare bine realizată. "Avem evaluări aferente fiecări măsuri pe care o luăm. Aceste evaluări se fac pe varianta pesimistă și pe cea optimistă. Nu mă hazardez să fac pronosticuri (în legătură cu alte măsuri sau restricții -n.r.). Luăm toate măsurile necesare, acum avem și cadru legal pentru a face asta. Am mobilizat toate echipele de control din cadrul instituțiilor cu atribuții de control tocmai pentru a asigura respectarea regulilor și sanctionarea celor care nu le respectă", a mai spus premierul.


 

Comentarii Facebook