Ce fenomene meteo lovesc România, după inundații și furtuni. Meteorolog: „Posibil, căderi de grindină în Transilvania”


Peste 30 de localități din 14 județe au fost afectate de ploile și furtunile puternice din acest weekend. Fenomenele meteo extreme continuă să lovească România.

În a doua parte a zilei de luni vor mai fi înnorări temporare, averse, posibil și niște cantități mai însemnate de apă, prin Oltenia, vestul Munteniei, dar nu la fel de intense cum au fost cele din weekend.

Luni, în restul teritoriului va fi o vreme liniștită, iar temperaturile vor mai scădea ușor, astfel încât să vorbim de un regim termic normal pentru data din calendar.

Respectiv, astăzi vor fi maxime între 24 și cel mult 31, 32 de grade, în zona Bărăganului.

Această pauză este de scurtă durată pentru că de marți după-amiază vorbim de un nou front atmosferic ce va veni dinspre Europa centrală, va determina mâine după-amiază, din nou, intervale cu instabilitate atmosferică, averse torențiale, descărcări electrice, posibil căderi de grindină, în Maramureș, în nordul Moldovei, în Crișana și în Transilvania, urmând ca miercuri noapte, în toată jumătatea de nord să avem astfel de manifestări, urmând ca pe parcursul zilei de miercuri, aceste furtuni să se mute către sud, sud-est, zona Carpaților Meridionali și de Curbură și apoi, din nou, să avem o pauză în a doua parte a săptămânii. 

Și regimul termic va avea fluctuații", a spus Mihai Timu, meteorolog ANM, pentru Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook