Ce face cu banii românul cu cea mai mare pensie


Românul cu cea mai mare pensie este Gheorghe Bălăşoiu, din Argeș. El încaseză pensie 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate.

Suma de 73.429 de lei o primește din pensiile speciale cumulate, a afirmat ministrul muncii, Raluca Turcan.

Gheorghe Bălăşoiu (74 de ani) are o casă în Piteşti, o vilă nu foarte spectaculoasă. El este fost  procuror şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, a împlinit vârsta pensionării, iar acum poştaşul  îi aduce echivalentul a 16.670 de euro pe lună, scrie Evz.ro. Ținând cont de vârsta înaintată, Gheorghe Bălăşoiu nu se mai poate bucura de banii încasați.   

Gheorghe Bălăşoiu este invidiat de orice pensionar, care primește lunar o sumă de 800-900 de lei, după zeci de ani de muncă.

Suma uriașă de bani nu i-a adus prea multe bucurii lui Gheorghe Bălăşoiu. Fiul său, Mircea, a fost găsit mort în casă în octombrie anul trecut. Trupul bărbatului de 49 de ani a fost descoperit de pompierii pe care Gheorghe Bălăşoiu i-a chemat pentru că fiul lui nu mai răspundea la telefon de mai mult timp, scrie infoargesnews.ro. 

Gheorghe Bălăşoiu s-a pensionat în 2005, pe vremea când calculul pensiei de serviciu se făcea potrivit unui algoritm simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, scrie jurnaluldearges.ro. El cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror.

Comentarii Facebook