Camera de Comerț a României se solidarizează cu premierul Ciucă, prins cu plagiatul: ”Je suis Ciucă”. Comunicatul este ”o rușine”


Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a promovat un comunicat cu titlul ”Je suis Ciucă”. de solidaritate cu premierul Nicolae Ciucă, prins că și-a plagiat o parte din lucrarea de doctorat.

Cum explică cei de la CCRI mesajul ”Je suis Ciucă”

Reprezentanții CCIR susțin în comunicatul lor că îl susțin pe Nicolae Ciucă și că românii sunt sătui de ”dezvăluiri și detractori”.

Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii.

Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă.

Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.

Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem.

Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”, spune conducerea CCIR în comunicat.

Asociația VeDem Just condamnă comunicatul

Membrii VeDem Just, unde este membru și cunoscutul judecător Cristi Danileț, sunt indignați de comunicatul Camerei de Comerț și Industrie din România intitulat „Je suis Ciucă”.

În cursul zilei de ieri, jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit publicului că în urmă cu câțiva ani, cel care ocupă funcția de premier al țării a plagiat atunci cel puțin 30% din teza sa de doctorat. Azi, CCIR a publicat un comunicat intitulat „Je suis Ciucă” prin care ia apărarea acestuia. Deși președintele CCIR a semnat declarația de integritate, aderând la principile, valorile și obiectivele Strategiei Naționale Anticorupție, VeDem Just constată că, prin acest comunicat, CCIR susține de fapt furtul intelectual și militează împotriva libertății de exprimare, acuzând-o într-un mod stupefiant pe jurnalistă de scandal, discordie, atac steril și stigmatizare, atribuindu-i într-o modalitate inacceptabilă însușirea de „detractor”.

Ca asociație ce militează pentru buna guvernare și integritate, VeDem Just își exprimă totalul dezacord cu reacția asociației apolitice înființată prin lege și numită „Camera de Comerț și Industrie a României”, care pretinde în comunicat că vorbește în numele mediului de afaceri, al antreprenorilor, ba chiar al tuturor românilor.

Plagiatul este furt. Hoția este cel puțin imorală, dacă nu sunt îndeplinite condițiile pentu a fi infracțiune. Niciun om cinstit sau organizație onestă nu poate apăra hoții de vreun fel, fie ei plagiatori, fie ei corupți. Când cetățenii ajung în importante funcții publice, lumea are dreptul să afle modul în care ei se raportează la respectarea legii și la valorile morale.

Comunicatul CCIR este o rușine pentru societatea civilă și pentru valorile care ar trebui promovate de asociațiile și fundațiile din România”, spun cei de la VeDem Just.

Comentarii Facebook