Miercuri 6 Iulie

Braşovul se pregătește să construiască un nou Aeroport. E premieră. La Cluj, Tișe nu extinde pista


Braşovul este singurul judeţ din ţară în care se construieşte un aeroport în ultimii 50 de ani.

Preşedintelui Consilul Judeţean Braşov, Adrian Ioan Veştea, a declarat că aeroportul ”este o aşteptare veche a braşovenilor. Suntem primul judeţ în care, după 50 de ani, în România se construieşte un aeroport, cu eforturi proprii. Este extrem de necesar. Braşovul este cel mai important judeţ din punct de vedere turistic. Suntem în top ca şi destinaţie turistică, suntem singurul judeţ care nu avem nici măcar 1 km de autostradă. Sperăm ca până la final de 2020 să reuşim finalizarea infrastructurii, iar din anul 2021 să începem operarea aeroportului, dacă nu apar complicaţii în viitoarele proceduri de achiziţii”.

Contractul pentru obiectivul „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii Obiectul Terminal de pasageri” a fost semnat miercuri, după ce CNSC a respins contestaţia depusă de o firmă.

Contractul are o valoare de peste 145 de milioane de lei, iar asocierea celor trei firme, cu care s-a semnat contractul, are la dispoziţie 12 luni, trei pentru realizarea proiectului tehnic şi nouă luni pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor de construcţii şi instalaţii pentru Terminalul de pasageri al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav.

Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp, după o soluţie arhitecturală realizată de celebrul arhitect braşovean Dorin Ştefan”, au anunţat reprezentanţii CJ Braşov.

Clujul riscă să piardă astfel din pasageri, care vor merge în anii următori la Brasov, cu toate cp are atuul de a domina piața, dacă cei de la Consiliul Județean Cluj vor demara procedurile de expropriere și de extindere a pistei.

Comentarii Facebook