BNR explică angajarea Vioricăi Dăncilă și a lui Ioan Mircea Pașcu: Sunt oameni care deschid uși în Europa


BNR susține că avea nevoie de oameni precum Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu pentru a deschide uși în cancelariile europene. 

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro, a anunțat marți Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu. Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu, ambii foști europarlamentari, sunt vitali pentru că sunt ”oameni care deschid uși în Europa”, a explicat Adrian Vasilescu.

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului de Economie Verde, a precizat Adrian Vasilescu, adăugând că postul este remunerat, însă nu intră în categoria celor pentru care veniturile sunt publice.

Și Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar și fost vicepreședinte al Parlamentului European, va fi cooptat și se va ocupa de probleme de strategie politică, a mai arătat consilierul BNR.

Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. (...) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”, a spus Vasilescu, conform Digi 24.

Acesta a spus că BNR nu a uitat atacurile venite din partea PSD-ului. ”Instituția asta (BNR - n.r.) nu are o memorie afectivă. Instituția asta are o memorie instituțională. Instituția asta în momentul de față are nevoie de oameni care să deschidă uși. Că au fost simpatici cu noi sau n-au fost, că au criticat Banca Națională sau n-au criticat-o, astea sunt lucruri fără nicio importanță. Important este la această oră ce uși poți să deschizi în Europa”.

Comentarii Facebook