Bill Gates a anunțat când va avea loc sfârșitul pandemiei de coronavirus. Rata de infectare va scădea sub nivelul gripei


Rata deceselor și a infecțiilor COVID-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere până la jumătatea anului viitor, doar dacă, între timp, nu vor apărea noi variante periculoase, spune Bill Gates.

Cu ajutorul imunității naturale şi cea dată de vaccin şi tratamentele orale emergente, „rata moralității şi rata infectării ar trebui să scadă masiv”, a declarat fondatorul Microsoft, joi, la Bloomberg New Economy Forum din Singapore.

Problemele privind vaccinarea împotriva COVID-19 se vor schimba anul următor, a spus Gates, pe măsură ce problemele de aprovizionare sunt rezolvate.

Cea mai mare provocare în viitor ar trebui să fie reprezentată de logistica de distribuire a vaccinurilor.

Vaccinurile sunt un lucru foarte bun, iar constrângerile de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate în prima parte a anului viitor, prin urmare, vom fi limitați doar de logistică și cerere”, a spus Gates într-un interviu virtual cu Bloomberg.

Gates spune că nu este clar care va fi nivelul cererii în mai multe țări, mai ales în locuri precum Africa subsahariană.

El a adăugat că lumea ar trebui să depună eforturi pentru a eradica gripa și, de asemenea, pentru a reduce amenințările viitoarelor pandemii, scrie bloomberg.com.


Comentarii Facebook