BEC depune plângeri penale împotriva candidaților la prezidențiale care au prezentat semnaturi falsificate


Biroul Electoral Central anunșp va depune la Parchetul General o plângere penală împotriva candidaţilor la alegerile prezidenţiale care au înregistrat semnături false, au declarat surse din instituţie.

Depunem la Parchetul General. E vorba de toţi canddiaţii care au depus semnături false”, au afirmat sursedin instituţie, pentru MEDIAFAX.

Până în acest moment, Biroul Electoral Central a respins două candidaturi pentru depunerea de semnături false sau care prezentau elemente de similitudine evidente.

Curtea Constituţională a admis contestaţia formulată de Viorel Cataramă privind respingerea candidaturii prezidenţiale. Judecătorii CCR dispun înregistrarea de către BEC a candidaturii şi semnului electoral ale lui Cataramă la alegerile din luna noiembrie.

Asftel, Biroul Electoral Central a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma la alegerile prezidențiale. Instituția precizează că Miron Cozma și-a depus candidatura vineri, 20 septembrie, aducând un număr de aproape 310.000 de semnături, din care mai bine de 87% s-au dovedit a fi fotocopii.

De asemenea, Biroul Electoral Central a decis respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale. Instituția precizează că peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.


Comentarii Facebook