Avocatul milionarului ardelean Călin Donca, primele declarații după arestarea afaceristului: „Fiind o persoană cu carismă a indus în eroare piața”


Avocatul afaceristului Călin Donca a făcut primele declarații după ce omul de afaceri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la cererea DNA Brașov.

Milionarul Călin Donca, extrem de prezent în mediul online sau la emisiunile tv, unde se promova drept un milionar crescut prin propriile forțe, a fost reținut alături de soție, contabilă și o prietenă, pentru constituire de grup infracțional organizat. Trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre, au fost arestați pentru 30 de zile, iar soția lui Donca a fost eliberată pentru a avea grijă de cei cinci copii. Procurorii au fost alertați de modul în care se lăuda Donca, oriunde apuca, cu averea lui obținută într-un timp scurt și parcă din nimic.

„Oamenii de afaceri au acest handicap al prezentării unui stil de viaţă care este foarte greu de atins de persoanele care au un nivel mediu sau mai mic de salarizare în România. Din păcate, domnul Donca a deranjat. Domnul Donca nu poartă războaie cu nimeni. Doreşte să-şi clarifice situaţia.

Mai dorește să clarifice faptul că nu există nicio plângere penală din partea niciunui investitor în acest dosar penal investigat de DIICOT. Din punctul lui de vedere asta se urmărește, declanșarea unei avalanșe de plângeri penale, apariția unei neîncrederi generate peste noapte care să conducă la o insolvență a societății. 

Nu a încălcat nicio lege. A deschide o firmă, în 2023, în străinătate nu constituie o infracțiune. A nu plăti statului român taxele aferente profitului poate constitui o infracțiune. 

Domnul Donca este acuzat că a evazionat statul român şi că ar fi transferat în străinătate o sumă de bani şi este acuzat de manipulare a pieţii. Fiind o persoană cu carismă a prestat servicii de marketing şi popularizare şi a indus în eroare piaţa şi presupușii investitori", a declarat Bogdan Cimbru, avocat, pentru Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook