Autorităţile locale, ştiau ce se întâmplă cu „Copiii Soarelui”. Asistenţii sociali au început să acționeze abia când presa a mediatizat cazul


Autoritățile locale ar fi știut ce se întâmplă cu oamenii din secta „Copiii Soarelui”, spune avocatul lui Adi de la Brad, autorproclamatul „lider” al sectei. La perchezițiile din comunitate autoritățile s-au bâlbâit și le-au lăsat pe mame să dispară cu copiii, hotîărând să acționeze abia când presa a început să mediatizeze cazul. 

Citește și: 23 de minori din secta „Copiii Soarelui'', unii născuți la Cluj, au dispărut cu mamele lor. Adi de la Brad voia să dea viaţă unei noi specii

Primele percheziții în comunitatea condusă de Adi de la Brad au fost în urmă cu șase zile, iar atunci, asistenții sociali au ratat ocazia de a prelua copiii crescuți în sălbăticie, departe de școală. Abia după ce cazul „Copiii Soarelui” a început să fie mediatizat, la trei zile de la percheziții, Direcția pentru Protecția Copilului a încercat să aplice legea. 

Reprezentanţii statului s-au bâlbîit la percheziţii şi le-au lăsat pe mame să dispară cu copiii

Localnicii spun că au numărat 15 maşini de poliţie în momentul în care au venit după Farcaş Ardelean. Mai mult decât atât, anchetatorii au cerut ajutorul oamenilor ca să le pună la dispoziţie tractoare ca să ajungă la acel centru de meditaţie, pentru că drumul este inaccesibil inclusiv pentru vehiculele de teren.

Avocatul autoproclamatului lider spiritual susţine că reprezentanţii de la Protecţia Copilului monitorizau de 14 ani copiii din comunitate, dar nu li s ar fi părut nimic suspect.

Din 2008 si pana în prezent au fost de nenumărate ori reprezentanţii Dgaspc si au avut liste cu toţi copiii care sunt în zonă şi au considerat că nu sunt probleme”, a spus avocatul lui Adi de la Brad. 

Copiii dormeau în aceleași dormitoare cu părinții, în paturi supraetajate, fără saltele. De lemn paturile. Prânzul era luat la comun în asa zisa sală de mese, stăteau pe saltele și mâncau pe genunchi”, a spus reprezentantul DGASPC.

Apărătorul susţine că şi alţi oficiali ar fi ştiut ce se întâmplă în comunitate

Dacă se întampla ceva din 2008 până acum, autoritățile chiar nu ştiau nimic, adică primarul se duce la petrecere acolo şi întreţine relaţii sexuale cu cine îşi doreşte şi nimeni nu ştie nimic. Bineînțeles că s-a întâmplat asta”, a mai declarat avocatul liderului sectei. 

Nici vorbă. O singură dată acum foarte mulți ani, peste 15 ani, a fost organizat un eveniment porți deschise, Ziua Scorpionului și am fost să văd. Deci sigur nu e vorba de primarul de la Brad, sigur 100 la sută”,  a răspund primarul comunei Brad. 

Oficialii recunosc că au pierdut pe drum 23 de copii şi mamele lor

Pe drum am întâlnit o masiă în care erau două persoane de sex masculin în față, iar în spate am zărit două mame cu mai mulți copii. Am considerat că sunt din cadrul asociației. Drumul fiind îngust am încetinit. Ne-am dat jos, am încercat să oprim cealaltă mașină, nu s-a putut”, a mai declarat reprezentantul DGASPC.

Nimeni nu a trăit constrâns, forţat, ameninţat, ca să eliminăm ipoteza infracţiunii de şantaj. Nicio femeie nu a fost violată, dacă a întreţinut relaţii sexuale, a fost deliberat, cu propria ei voinţă şi conştiinţă, dacă a rămas însărcinată, a fost voinţa ei”, a mai spus avocatul lui Adi de la Brad. 

În decursul zilei de luni, 30 mai, Protecția Copilului va cere mandate pentru a lua mamele și copiii care locuiau la Dumbrava de Sus, sub protecția statului, notează observatornews.ro


Comentarii Facebook