Autoarea eseului ”Cum să-ți ucizi soțul”, condamnată pentru că și-a ucis soțul


Nancy Crampton Brophy, scriitoarea care a redactat un eseu foarte popular în 2011, intitulat ”Cum să-ți ucizi soțul”, a fost condamnată de un juriu din Portland pentru uciderea propriului ei soț, petrecută în urmă cu patru ani.

Juriul a găsit-o vinovată de crimă de gradul doi. Victima este bucătarul Daniel Brophy, iar sentința este dură,  închisoare pe viață.

Avocatul scriitoarei va face recurs.

Daniel Brophy, în vârstă de 63 de ani, a fost omorât pe 2 iunie 2018, în timp ce se pregătea pentru munca la Institutul Culinar Oregon din sud-vestul Portland. Crampton-Brophy deținea aceeași marcă și model de pistol folosit pentru a-și ucide soțul și a fost văzută pe imaginile camerei de supraveghere conducând la și de la institutul culinar, potrivit exponatelor instanței, citate de presa americană.

Aceasta și-a împușcat cu un pistol Glock de 9 mm. Aceasta cumpărase și un kit de asamblare a unui „pistol fantomă”, pe care anchetatorii l-au găsit mai târziu.

Poliția nu a găsit niciodată arma folosită pentru a-l ucide pe Brophy.

Motivul crimei ar fi fost asigurarea de viață a soțului, care i-ar fi adus lui Nancy peste un milion de dolari. Crampton-Brophy a spus tot timpul că e nevinovată și că îi era mai bine din punct de vedere financiar cu soțul ei în viață. 

Crampton-Brophy a scris mai multe cărți despre tentative de crimă, povești de lux, crime și infidelitate.

Comentarii Facebook