Austria a impus certificatul verde obligatoriu pentru TOȚI angajații, fără opoziții și scandal


Austria a impus certificatul verde COVID pentru toți angajații. La firmele unde lucrează mai mult de o persoană, angajații trebuie să arate certificatul care să ateste că s-au vaccinat, au trecut prin boală sau deţin un test PCR negativ.

Se vor face verificări aleatorii de două ori pe săptămână.

La un magazin de haine, înainte de începerea activității angajaţii trebuie să prezinte certificatul verde, dar nu mai poartă mască, spre deosebire de clienţi.

Silke Monetti, Director de vânzări: ”Nu au existat discuţii în contradictoriu. Procesul a decurs fără probleme. Această situaţie epidemiologică este epuizantă pentru toată lumea, dar nu ajută cu nimic să te tot plângi că trebuie să arăţi în stânga şi în dreapta certificatul verde

Cei care nu au certificatul la ei riscă amendă de 500 de euro, iar companiile riscă să fie sancţionate cu 3.600 de euro.

Jessica Kreuzberger, angajată: ”Îmi oferă mai multă siguranță. Noi lucrăm foarte mult cu persoane din afara companiei, atât cu clienți, cât şi cu personalul nostru de vânzări. Este important să fii sigur că colegii tăi sunt în siguranță şi, implicit, că toată lumea este în siguranță”.

Dzejna Custic, angajată: “Cred că e ok. Trecem printr-o pandemie periculoasă. Sunt oameni internaţi la terapie intensivă. Nu ştii ce va urma”.

Comentarii Facebook