Atenție! O nouă înșelătorie circulă zilele acestea pe internet. Puteți rămâne fără bani în doar câteva minute


O nouă înșelătorie circulă zilele acestea pe internet, în numele unui mare lanț de benzinării din România. 

Mesajul în numele Petrom este puternic distribuit pe rețelele de socializare, alături de un link pe care, dacă îl accesăm, „am putea obține 2.000 de lei”. Totul este însă o înșelătorie, care ne poate lăsa fără bani. 

În ultima perioadă, o mulțime de încercări de fraudă au fost făcute în numele unor diferite site-uri, companii sau magazine. Chiar sub numele ANAF sau Europol. Escrocii creează diferite conturi fantomă, unde promit să ofere diferite vouchere în urma accesării unui link, scrie republicaonline.ro

În contextul unei aniversări a 31 de ani de activitate, OMV Petrom „oferă” șansa de a câștiga 2.000 de lei, în urma completării unui chestionar format din 4 întrebări. De la postare nu lipsesc nici comentariile pozitive, precum: „Nu pot să cred! Am câștigat un cadou, mulțumesc OMV Petrom!”, și multe altele.  

Chiar și din aceste postări se poate trage cu ușurință concluzia că este vorba despre o înșelătorie, ținând cont de faptul că mesajele sunt mereu aceleași, indiferent de ora sau data la care este accesat link-ul. Atenție, așadar, ce link-uri accesați și aveți grijă să nu cădeți în plasa escrocilor care fac bani pe seama noatră, a tuturor.


Comentarii Facebook