Duminica 20 Septembrie

Arafat: Vom avea AML (advanced mobile location), dar cu unele LIMITĂRI


Şeful DSU şi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că va fi terminat raportul privind îmbunătățirea sistemului 112 și introducerea AML (advanced mobile location), dar cu unele limitări.

Am avut şi întâlniri în paralel al grupului jruidic care să lucreze pe textele legislative. Ne-am consultat ieri cu cei de la protecţia datelor. Astăzi (marţi, n.r.) vom vedea formă finală a raportului şi formă finală a textelor. Astăzi se lucrează la formă finală a textelor. După ce vom prezenţa premierului dacă acesta hotărăşte le vom face publice”, a declarat Raed Arafat la Marius Tucă Show.

Dacă terminalul telefonic folosit de Alexandra este unul vechi, chiar în cazul în care era implementat AML, era imposibil localizarea. Să nu creăm aşteptări false. Sistemul AML are nevoie de un telefon modern. Trebuie să înţelegem că sistemele de localizare sunt AML, care acum multe ţări încep să îl implementeze. Când ai dat telefon pe 112, în secundă în care ai format, AML permite deschiderea GPS chiar dacă îl ai închis, luarea poziţiei şi transmiterea poziţiei de pe GPS pe un sms. Acest lucru durează între 10 şi 20 de secunde. Limitările sunt dacă eşti într-un beci. Aceste limitări vor fi comunicate în raport”, a explicat Arafat.


Comentarii Facebook