Sambata 4 Aprilie

Aproape 39.000 de oameni au trecut frontiera României în ultimele 24 de ore


Poliția de Frontieră anunță că, în ultimele 24 de ore, peste 38.600 persoane, cetăţeni români şi străini, au tranzitat punctele de trecere al frontierei, dintre care aproximativ 25.600 pe sensul de intrare şi 13.000 pe cel de ieşire din ţară.

De asemenea, pe la graniţe au trecut peste 15.600 de mijloace de transport - aproximativ 9.200 pe sensul de intrare şi 6.400 au ieşit din ţară.

"În punctele de trecere şi 'frontiera verde', poliţiştii de frontieră au constatat 22 de fapte ilegale (şapte infracţiuni şi 15 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 195.400 lei", informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 7.300 lei.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a doi cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a patru cetăţeni români din diferite motive legale.


Comentarii Facebook