ANM: România va fi lovită de un nou ciclon polar! Când se răcește vremea


Experții Agenției Naționale de Meteorologie au anunțat schimbări seminificative ale vremii în următoarea perioadă. 

Deși temperaturile se vor menține ridicate în următoarele 3 zile, de joi 21 decembrie, temperaturile vor scădea aceentuat.

"Întâi începem cu vești bune pentru următoare trei zile. Vestea bună pentru cei care nu iubesc în mod deosebit temperaturile foarte scăzute, pentru că deocamdată următoarele trei zile vom fi influențați de o formațiune de presiune ridicată. 

Așteptăm însă de la jumătatea săptămânii o pătrundere rece, ciclonul polar dinspre Oceanul Atlantic, din nou un alt ciclon sau un nou ciclon care urmează să afecteze mare parte continentului.

În jumătatea de nord a țării aerul acesta foarte rece se manifestă mai ales în straturile mai înalte, deci mai ales la munte. Este posibil ca sfârșitul de săptămână sau partea săptămâni, chiar sfârșitul de săptămână, perioada de Crăciun să aducă o vreme mai rece’’, a explicat Florinele Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

Ciclonul polar nu va aduce însă zăpada mult dorită de Crăciun, anunță experții. 

,,Episodul pe care îl așteptăm acum posibil să aducă precipitații mai ales pe partea de vest, de nord, de centru a teritoriului. Poate niște ninsori și pe la munte, dar repet, nu acela care să genereze un strat de zăpadă mult dorit”, a adăugat directorul ANM.  


Comentarii Facebook