Amenzi de aproape 3000 de lei pentru șoferii care au aceste obiecte în mașină! Mulți șoferi români le folosesc fără să știe


Mulți șoferi români au obiceiul de a agăța la oglinda retrovizoare tot felul de obiecte, de la odorizante de interior la cruciulițe sau brelocuri cu suveniruri și poze cu cei dragi. Însă, ce nu știu acești șoferi este că în Codul Rutier se prevăd sancțiuni mari. 

Obiectele agățate în oglinzile retrovizoare din mașini pot fi un pericol pentru șoferi, atât financiar, cât și pentru că le pot pune viața în pericol, micșorând câmpul vizual al acestora.

Chiar dacă pare o chestie banală, autoritățile oferă atenție și respectării prevederilor referitoare la agățarea unor asemenea accesorii, potrivit Gândul.

„Constituie contravenții şi se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”, prevede Codul Rutier în Art. 102, alin. 36.

amenzile-vor-fi-cuprinse-intre-1305-lei-si-2900-de-lei.jpg

În cazul în care șoferii nu respectă aceste reguli, pot suferi o amendă cuprinsă între 1.300 și 2.900 de lei. Mai mult decât atât, autoritățile au dreptul de a confisca certificatul de înmatriculare al autoturismului, ca o măsură suplimentară de descurajare a acestui tip de comportament.

Este necesar ca șoferii din România să fie conștienți de faptul că agățarea de obiecte la oglinda retrovizoare a mașinii poate atrage amenzi considerabile. Respectarea regulilor de siguranță rutieră și concentrarea asupra conducerii ca la carte sunt esențiale pentru a evita incidentele în trafic.

Comentarii Facebook