Accidente în lanț pe Autostrada Soarelui: Peste 50 de mașini implicate, 22 victime, planul roșu activat


Peste 50 autoturisme au fost implicate, vineri dimineață, într-o serie de accidente în lanț, pe Autostrada A2, pe sensul dinspre București către Constanța, între km 172 și km 183. A fost activat planul roșu de intervenție.

La fața locului au acționat 20 de ambulanțe din București, Constanța, Ialomița și Călărași, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis în zonă și un spital mobil.

Pentru a se decongestiona traficul, polițiștii au deviat traficul pe la nodul rutier de la km. 160, oraș Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar.

Între km 172 și 183 sunt peste 40 de mașini accidentate în trei puncte. Până acum 17 persoane preluate medical, și o parte transportate la spital. Au fost mobilizate echipe din mai multe județe. La acest moment elicopterul Galați urmează să aterizeze sau este pe drum, oricum a decolat.", a precizat Raed Arafat, la Antena 3.

A fost activat planul roșu de intervenție

Accidentul s-a produs în condiții de ceață.

În jurul orei 09:30, autoritățile au transmis faptul că au fost implicate 52 de mașini, în care erau 146 de persoane. Ambulanțele au preluat 22 de victime și le-au dus la spital. La ora 10:30, alte 16 persoane transportate la spital, din care 5 copii și 11 adulți. 8 persoane asistate la fața locului, adulți. Traficul a fost reluat pe autostradă, pe sensul către litoral, până la Cernavodă. La Cernavodă sunt direcționate pe drumul vechi, DN 22 C și apoi pe DN 3, spre Constanța.



Comentarii Facebook