A fost fost finalizată cea mai nouă stație de metrou din București. Clujul va avea așa ceva până în 2026 - VIDEO


Bucureștiul a finalizat cea mai nouă stație de metrou, care arată impecabil. Clujul se pregătește de astfel de lansări, pentru că până în 2026 trebuie să fie finalizate 9 stații, adică primul tronson al metroului clujean. 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că au fost finalizate, marţi, lucrările la staţia de metrou Tudor Arghezi, iar aceasta va fi deschisă publicului după ce vor fi finalizate testele necesare. Lucrările au început în 2019.

Parteneriatele dintre MTI şi autorităţile locale aduc beneficii comunităţilor. Staţia de metrou Tudor Arghezi, la care s-au finalizat astăzi lucrările reprezintă un exemplu în acest sens. Această staţie de metrou, de pe Magistrala 2 de metrou, va fi deschisă publicului după finalizarea testelor necesare. Amplasată pe Şoseaua Berceni, în apropierea Şoselei de Centură, staţia Tudor Arghezi va oferi o serie de facilităţi moderne călătorilor: 5 zone de acces pietonal, 7 scări rulante, 7 lifturi care vor uşura accesul persoanelor cu dizabilităţi, covor tactil de direcţionare pentru persoanele cu deficienţe de vedere, sistem de supraveghere video”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Metroul clujean valorează 2 miliarde de euro, iar prime 9 stații (din Florești și până în Sopor, trecând prin Mărăști), trebuie să fie gata până în decembrie 2026, data limita de folosire a fondurilor din PNRR.

Comentarii Facebook