Marti 24 Mai

996 de români din Germania, de la cel mai mare abator, infectați cu coronavirus


Circa 1000 de români, care lucrează la cel mai mare abator din Germania, sunt infectați cu coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

La abator lucrează 3.969 de români, din care 996 sunt deja bolnavi.

Tot districtul Gutersloh este în carantină până la data de 30 iunie 2020, iar apoi va fi analizată situația.

MAE anunță că persoanele aflate în carantină primesc ajutor: alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română.

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat şi reprezentanţi ai Consulatului General al României la Bonn, desfăşurată miercuri, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaţilor companiei de prelucrare a cărnii, precum şi a contacţilor acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaţilor să fie finalizată până la data de 3 iulie.

De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 cazuri de infecţie cu COVID-19, majoritatea vizând angajaţi ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbruck.

Consulatul General al României la Bonn menţine legătura cu autorităţile locale, reprezentanţii companiei şi cu cetăţenii români şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19, aminteşte Ministerul de Externe.

Comentarii Facebook