70 de lei pe zi pentru cei care stau în carantină din cauza covid-19. Cum îşi primesc banii


Se dau 70 de lei pe zi pentru cei care stau în carantină din cauza COVID-19, într-o țară din Europa, astfel încât oamenii să fie încurajați să respecte această măsură pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Însă, persoanele care vor să primească acești bani trebuie să respecte anumite condiții.

Cine primește 70 de lei pe zi pentru a sta în carantină

Actul normativ ce conține măsura „bonusului de carantină” a fost semnat vineri de președintele Cehiei, Milos Zeman. Astfel, persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină din cauza coronavirusului vor primi aproximativ 14 lei pe zi, echivalentul a aproximativ 70 de lei.

Acești bani nu sunt singurii pe care îi vor primi cei nevoiți să stea în carantină în Cehia, fie pentru că au COVID-19, fie pentru că au intrat în contact cu cineva infectat cu coronavirus. Acest bonus se va adăuga la concediul medical plătit pe caz de boală. Însă, o prevedere a acestui act normativ este aceea potrivit căreia suma totală nu trebuie să depășească 90% din câștigul mediu.

De ce se dau bani pentru cei care stau în carantină

Această decizie a fost luată în Cehia după ce a fost observată o tendință a cetățenilor. Mai exact, până acum, mai multe persoane care au fost infectate cu coronavirus au refuzat să ofere numele celor care au intrat în contact, de teamă să nu le creeze probleme financiare rudelor sau prietenilor.

La începutul lunii martie, Cehia a ajuns să aibă cea mai ridicată rată de noi infecții cu coronavirus din Uniunea Europeană. peste 800 de persoane la 100.000 de locuitori. De la începutul pandemiei, această țară a raportat peste 1,3 milioane cazuri de COVID-19 și peste 21.000 de decese din cauza virusului.


Comentarii Facebook