Sambata 21 Septembrie

6.000 de români vin în țară în această noapte. Sunt cei blocați la granița Austriei cu Ungaria


Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat marți seara că 6.000 de cetățeni români și 830 de vehicule sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria. Ungaria va deschide un coridor special de tranzitare a țării între orele locale 21:00 și 5:00, scrie Digi 24.

Aceștia vin din Italia, Spania, Austria și alte țări din vestul Europei, iar autoritățile de la Budapesta nu i-au mai lăsat să intre în Ungaria. Oamenii au început să facă scandal la graniță.

Cetățenii români vor putea reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, urmând să fie redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

Cetățenii români vor primi pe Waze un traseu pe care trebuie să-l urmeze, iar autoritățile insistă să nu se abată de la el și să nu se rătăcească prin zone foarte populare, întrucât traseul este pe drumuri secundare din Ungaria.

Mii de români, blocați la granița dintre Austria și Ungaria. Au venit acasă, deși s-a anunțat de ieri că Ungaria închide frontiera - VIDEO

Comentarii Facebook