Ziarist cunoscut, suspendat de CNN şi TIME pentru PLAGIAT

 

Un cunoscut jurnalist specializat pe politică, Fareed Zakaria, a fost suspendat de angajatorii săi de la revista Time şi de la CNN după ce a fost prins că s-a inspirat dintr-un articol al publicaţiei The New Yorker, scrie The Guardian.

Zakaria, care scrie texte de opinie pentru Time, a scris un articol pe tema controlului armelor în SUA, ca urmare a atacului de la premiera filmului Batman. O versiune scurtă a apărut şi pe site-ul CNN, canal de televiziune unde Zakaria găzduieşte un talk show.

Mai multe bloguri au observat că un pasaj din articolul jurnalistului seamănă foarte mult cu o bucată din textul unui articol publicat anterior de revista The New Yorker. Textul nu era atribuit sursei iniţiale, scrie realitatea.net

Pe fondul scandalului stârnit, jurnalistul s-a grăbit să dea publicităţii o declaraţie în care îşi mărturisea eroarea şi îşi cerea scuze de la cititori şi de la editorii TIme. Angajatorii săi au reacţionat însă imediat.

"Time acceptă scuzele lui Fareed, dar observă că acesta a înăcălcat standardele stabilite pentru editorialişti, care presupun că txtele lor trebuie să fie nu doar factuale, dar şi originale. Nu numai opiniile trebuie să fie ale lor, dar şi cuvintele. Drept rezultat, suspendăm editorialele lui Fareed timp de o lună şi vom reevalua ulterior decizia", a precizat purtătorul de cuvânt al revistei.

CNN a decis la rândul său suspendarea lui Zakaria, fără a oferi însă un termen.


Comentarii Facebook