Vrei mai multă energie? Ce alimente trebuie să mănânci la serviciu

 

Ce trebuie să faci ca să nu te simţi moleşită după ce ai luat masa de prânz la serviciu? Află care sunt cele mai potrivite alimente pe care să le incluzi în meniu ca să te concentrezi la fel de bine şi după prânz!

 

1. Avocado

 

Este bogat în grăsimi, însă sunt de cele bune care ajută creierul să funcţioneze la capacitate maximă. De asemenea, aceste grăsimi mononesaturate sunt bune pentru inimă, deoarece împiedică blocarea arterelor. Astfel că sângele va circula uşor spre inimă şi creier, stimulând astfel activitatea cerebrală. Pe lângă aceste grăsimi bune, avocado conţine o cantitate mare de fibre (în jur de 11-17 grame fiecare bucată) şi acestea te ajută să rezişti mai uşor în faţa tentaţiilor culinare. 

 

 

2. Iaurtul

 

Combinaţia de proteine şi calciu din iaurt te va ajuta să te concentrezi mai bine. Potrivit experţilor, iaurtul conţine un aminoacid, tirozina, care stimulează producţia de dopamină şi noradrenalină. Aceşti neurotransmiţători menţin creierul alert şi vei avea o capacitate mai mare de memorare şi concentrare. 

 

 

3. Bananele

 

Au o cantitate ridicată de potasiu, mangan, vitamina C şi fibre care stimulează activitatea cerebrală. De asemenea, specialiştii susţin că vitamina B6 din banane ajută la producţia de serotonină, norepinefrină şi dopamină, neurotransmiţători care ajută la o concentrare mai bună. 

 

 

4. Verdeţurile

 

Spanacul, pătrunjelul, mărarul, salata verde, rucola sau alte verdeţuri sunt pline de antioxidanţi cum ar fi vitamina C, E şi A. Potrivit unui studiu apărut în publicaţia Neurology, persoanele care obişnuiesc sa consume două sau mai multe porţii de verdeţuri pe zi au mai multă energie şi se pot concentra mai bine la serviciu. 

 

Alted etalii, pe eva.ro

Comentarii Facebook