Duminica 28 Aprilie

Vladimir Putin: Internetul este un proiect CIA


”Războiul” declarațiilor dintre Rusia și SUA este din ce în ce mai acid, iar recent, președintele rus i-a acuzat pe americani că ar controla chiar și internetul.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, afirmă că Internetul este un proiect al Agenţiei Centrale de Informaţii din SUA, pledând pentru protejarea intereselor online ale Rusiei şi criticând chiar şi principalul motor rus de căutări online - Yandex -, administrat de o firmă înregistrată iniţial în Olanda, potrivit Mediafax.


"Internetul a fost lansat ca fiind un proiect al CIA şi încă se dezvoltă în acest fel", a declarat Vladimir Putin în cursul unui seminar media.

"Pentru a rezista acestor influenţe, Rusia trebuie să lupte pentru protejarea propriilor interese în domeniul online", a explicat preşedintele Rusiei.

Kremlinul deja a intensificat măsurile de control al mediului online, în contextul în care activiştii opoziţiei folosesc site-uri de socializare pentru promovarea ideilor şi organizarea de proteste.

Parlamentul Rusiei a adoptat, săptămâna trecută, o lege prin care obligă platformele online de socializare să aibă serverele în Rusia şi să păstreze datele pentru o perioadă de cel puţin şase luni. Mai mult, principala reţea rusă de socializare online - VKontakte - este deţinută de oameni de afaceri apropiaţi ai lui Vladimir Putin.

Comentarii Facebook