Vezi cat castiga absolventii de studii superioare in functie de domeniul de activitate

Cel mai bine platiti sunt, potrivit unui studiu national, absolventii de Arhitectura, iar cei mai slab platiti cei care au terminat Educatia fizica si sport.

 

Cele mai mari venituri le realizeaza absolventii din domeniul Arhitectura si Urbanism- 1.877 de lei lunar, potrivit studiului realizat de Unitatea Executiva a Consiliului National al Calificarilor si al Formarii Profesionale a Adultilor (UNCNCFPA), citat de Mediafax.

 

Iata castigurile medii ale absolventilor in functie de domeniu:

-Arhitectura si Urbanism-1.877 lei
-Stiinte exacte-1.134 lei
-Stiinte ale naturii-928 lei
-Stiinte umaniste-1.098 lei
-Drept-1.188 de lei
-Stiinte sociale si politice-985 lei
-Stiinte economice-1.043 lei
-Arte-1.142 lei
-Stiinte ingineresti-1.220 lei
-Sanatate-1.270 lei
-Educatie fizica si sport-826 lei lunar

 

Venitul mediu lunar al unui absolvent de studii superioare a fost in ultimii cinci ani de 1.087 de lei. Rezultatele arata ca 30% dintre absolventi au schimbat cam un loc de munca pe an, 7% de doua ori pe ani, iar 20% o data la doi ani.

 

Studiul "Absolventii recenti de invatamant superior si integrarea lor pe piata muncii", realizat de Unitatea Executiva a Consiliului National al Calificarilor si al Formarii Profesionale a Adultilor (UNCNCFPA) a fost realizat in cadrul proiectului european "Dezvoltarea unui sistem operational al calificarilor din invatamantul superior din Romania - DOCIS".

Comentarii Facebook