Vaccinul anti-cancer testat cu succes. O nouă reușită în domeniul medical


În urma eforturilor depuse în ultimii ani de cercetătorii canadieni a rezultat un vaccin anti-cancer, menit să activeze sistemul imunitar pentru a ataca toate tipurile de cancer.

Cercetătorii au explicat că soluția concepută de ei este compusă din celule ale tumorii ce conțin o formă modificată a stomatitei veziculoase, virus ce provoacă oamenilor simptome similare gripei.

Practic, acest vaccin «explică» sistemului imunitar contra cui să lupte”, a explicat Dr. Rebecca Auer, cercetător la The Ottawa Hospital Research Institute. „Pentru că acest virus este atât de străin şi pentru că se află în celulele canceroase, sistemul imunitar se trezeşte şi realizează că acele celule reprezintă un «inamic», distrugând nu doar virusul, ci şi celulele canceroase”, a adăugat Auer, informează descopera.ro

 

Auer a mai precizat și că vaccinul poate fi foarte personalizat, fiecare tumoare a pacientului putând fi folosită pentru a crea propriul său vaccin.

 

Testele pe șoareci au fost realizate cu succes, vaccinul reducând sau chiar eliminând cancerul complet.

 

Vaccinul va fi supus testelor pe oameni în următorul an, iar dacă acestea se vor încheia cu succes, vaccinul va fi introdus pe piață în următorii ani.

Comentarii Facebook