Luni 30 Martie

Unul dintre militarii români răniți în Afganistat a muritUnul dintre cei trei militari români răniți, vineri, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulă

Caporalul Mădălin Stoica se afla chiar îăn prima sa misiune teatrele de operații, când o mașină capcană a intrat în blindatul în care acesta se afla.

Cu tristețe vă anunțăm că unul dintre camarazii noștri răniţi astăzi în Afganistan a decedat.

Caporalul Mădălin Stoica, în vârstă de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații.

Mădălin a căzut la datorie în urma unui atac cu mașină capcană asupra patrulei din care făcea parte.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Ministrul apărării naționale, Mihai-Viorel Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Suntem alături de militarii noștri care continuă misiunile în Afganistan și de familia eroului căzut la datorie!”, anunță MAPN.

Comentarii Facebook