Joi 18 August

Unul dintre cei mai mari producători vrea să renunțe la divizia de mobile. Ce telefoane îndrăgite nu se vor mai produceCompania japoneză Sony se pregătește să iasă de pe piața mobilelor, dar și de pe ea a televizoarelor.

Cei de la Reuters anunta ca Sony ia in considerare varianta de a abandona industria de telefonie si pe cea de televizoare, incercand sa se concentreze pe piete mai profitabile si mai sigure! Gigantul din Japonia, prin vocea presedintelui executiv, a dezvaluit ca Sony nu va mai cauta cresterea in vanzari in aceste divizii unde sufera din cauza competitiei puternice, potrivit yoda.ro.

"Strategia incepand din urmatorul an financiar va fi de a genera profit si a investi in progres" a spus CEO-ul companiei, Kazuo Hirai, conform Reuters. Aceasta decizie, spune Hirai, va permite va permite subdiviziunilor Sony sa fie autonome.

Astfel, japonezii se vor concentra pe diviziile care le aduc cele mai multe profituri, precum unitățile PlayStation.

Totuși, această decizie are un cost destul de mare, mii de oameni pierzându-și slujbele. Deja au fost tăiate 2.100 de slujbe în divizia de smartphone-uri.

Comentarii Facebook