Universitatea Spiru Haret nu va mai organiza licenta din perioada 15-30 septembrie


Absolventii invatamantului la distanta de la Universitatea Spiru Haret nu vor mai sustine licenta in perioada 15-30 septembrie. Diplomele a 15.000 de persoane nu vor fi recunoscute.

"Examenul de licenta trebuia sa se dea in perioada 15-30 septembrie, dar nu mai este de actualitate. Acest lucru a fost deja comunicat forurilor din subordinea universitatii cu rang de suspendare a examenului pana cand o sa apara un act normativ din partea Ministerului Educatiei, un document juridic ferm, din care sa rezulte conditiile clare de desfasurare a examenului", a declarat purtatorul de cuvant al Universitatii Spiru Haret, Corneliu Toader, pentru realitatea.net.

Conducerea USH si cea a Ministerului Educatiei au purtat discutii pe durata verii, dar nu s-a ajuns la un numitor comun. Perioada la care urma sa fie sustinut examenul de licenta, 15-30 septembrie, a fost stabilita fara acordul oficialilor de la Ministerul Educatiei.

Consilierul ministrului Educatiei, Tudorel Urian, a declarat ca reevaluarea absolventilor a fost amanata pana cand va fi gasita o solutie care sa nu poata fi atacata in instanta.

 

"Se discuta intre juristii celor doua institutii care este cea mai buna solutie pentru intrarea in deplina legalitate. Ideea de organizare a sesiunii poate sa fie mentinuta sau retrasa de Spiru Haret, in ideea ca vor gasi o alta solutie. Spiru Haret a inaintat o cerere Ministerului Educatiei de a organiza o noua sesiune care sa duca la recunoasterea diplomelor. Ministerul Educatiei nu are niciun interes in aceasta disputa,  nici sa faca alta sesiune, nici sa nu o faca. Interesul Ministerului este ca Universitatea Spiru Haret sa intre in legalitate", a adaugat Tudorel Urian.

 

 

VEZI LISTA SPECIALIZARILOR CARE TREBUIE SA REPETE LICENTA

 

Comentarii Facebook