Ungaria: Reorganizarea administrativa a Romaniei reprezinta o amenintare la adresa maghiarilor din Transilvania

Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat ca reorganizarea administrativa a Romaniei reprezinta o schimbare inacceptabila a hartii etnice.

 

Zsolt Semjen a afirmat ca proiectul de reorganizare administrativa reprezinta o amenintare la adresa etnicilor maghiari din Tinutul Secuiesc si Transilvania, informeaza Mediafax.

 

"Este o problema de viata si de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorica a Tinutului Secuiesc si judetele populate de etnici maghiari sa ramana unite. Romania si-a asumat angajamente internationale sa nu schimbe fortat harta etnica", a declarat vicepremierul Ungariei.

 

El a spus ca proiectul reaminteste de masurile antimaghiare din vremea regimului Ceausescu, cand regiunea autonoma Mures a fost desfiintata. Vicepremierul Ungariei sustine ca daca planul PDL de fuzionare a actualelor judete va fi implementat, proportia etnicilor maghiari in noile unitati administrative ar scadea dramatic.

 

In urma declaratiilor vicepremierului, ambasadorul Ungariei la Bucuresti va fi convocat la Ministerul de Externe, a anuntat ministrul Teodor Baconschi.

Comentarii Facebook