Un tanar a trait trei luni fara Facebook, Twitter si telefonul mobil! VEZI cum s-a descurcat VIDEO


Un student american a vrut sa experimenteze viata fara retelele de socializare si telefonul mobil, care ii usureaza existenta, dar in realitate il indeparteaza de cunoscuti si de experientele "fata in fata".

Jake Reilly are 24 de ani si este din Chicago. Din octombrie si pana in decembrie 2011, el nu a mai folosit telefonul mobil, nu a mai dat sms- uri, email-uri, dar nici nu a accesat site uri precum Facebook, Twitter sau LinkedIn, scrie Yahoo News.

El recunoaste ca a utilizat e-mailul numai cand a primit notificari de la banca, dar nu a trisat.

Pe durata experimentului, Jack a folosit telefoanele publice, scrisorile si, in loc sa vorbeasca cu prietenii pe Facebook sau Twitter, mergea in vizita. Pana la acest "test", tanarul student din Chicago era in permanenta on-line pe Twitter, statea aproape doua ore pe Facebook, trimitea lunar 1.500 de sms-uri si vorbea intre 600 si 900 de minute la telefonul mobil.

"E greu, pentru ca am ajuns in etapa in care, daca nu raspunzi la sms-urile oamenilor in maximum o ora sau la email-uri in maximum o zi, este pur si simplu inacceptabil din punct de vedere social. De cand am revenit, mi-a fost greu. Oamenii imi zic: Ce dracu', ti-am dat si mesaj", a spus Jake Reilley.

Jake a mai marturisit ca a pornit acest experiment dupa ce a observat ca, in timp ce viziona un meci de baschet cu mai multi prieteni, fiecare era ocupat sa se joace pe mobil sau sa scrie cuiva pe Facebook.

"Era foarte amuzant. Ce facem noi aici? I-am intrebat pe fiecare ce face si unul juca Words with Friends, altul Angry Birds, altul un joc de trivia online. Nimeni nu facea de fapt nimic, stateau cu totii in tacere. Asta ma scoate din minti de fapt. Oamenii ies in grup la masa si fiecare sta cu ochii in telefon. Ce altceva cauti?", a continuat Jake.

"Ma duceam la scoala, apoi nu aveam nimic de facut acasa, asa ca ma plimbam pe bicicleta si mergeam acasa la oameni, la toti cei cu care de obicei vorbeam prin sms sau cu care ma vedeam doar in weekend. Era foarte misto, ma reconectam, faceam lucruri pe care in mod normal nu le mai faci, cum ar fi sa iei micul dejun cu parintii cuiva", a mai spus Jack.

Mesajul tanarului student este ca retelele de socializare pastreaza relatiile la un nivel superficial, in timp ce interactiunea le aprofundeaza.

"Facebook este cea mai mare pierdere de vreme, pentru ca toata lumea isi creeaza o imagine atat de filtrata despre sine. iti postezi doar cele mai bune poze, dai check-in doar la cel mai tare restaurant din oras, pastrezi doar lucrurile care te flateaza. Dar cineva mereu va avea un job mai bun ca al tau, va merge in vacante mai bune ca ale tale si va avea o nevasta mai frumoasa ca a ta. Deci e superficialitate peste superficialitate. Nu ajungi niciodata sa vezi partile reale ale oamenilor", a incheiat Jake.

Concluzia experimentului este ca fara retelele de socializare si telefoane mobile viata ar avea mai mult farmec si s-ar derula intr-un ritm mai normal.


Comentarii Facebook